GratisRecept

Asperges in oranjesaus

Herkomst
Nederland
Categorie
Koninginnedag
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 kg witte asperges
  • 2 eierdooiers
  • 200 gram koude roomboter (in blokjes)
  • 2 tot 3 eetlepels bloedsinaasappelsap
  • witte peper

BEREIDINGSWIJZE

Schil de asperges, van vlak onder kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook in een aspergepan (of grote pan) de asperges 10 minuten in ruim kokend water met zout. Laat van het vuur af nog 10 minuten afgedekt in het kookwater staan. Breng in een pan water aan de kook. Klop in een kom of kleinere pan de eierdooiers romig met 2 eetlepels water en een mespunt zout. Draai het vuur laag en hang de kom boven de pan met water (au bain marie). Klop de klontjes boter een voor een door de dooiers. Blijven kloppen tot een romige, gebonden saus ontstaat. Klop de sinaasappelsap erdoor. Op smaak brengen met zout en peper. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een warme schaal. Schep de saus over de asperges en garneer eventueel met reepjes sinaasappelschil.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »