Fruitige aardappelgehaktschotel
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Aardappelgerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 600 gram (vastkokende) aardappels
- 3 eieren (hardgekookt)
- 500 gram gebraden gehakt (vleeswaar)
- 1 blikje ananasstukjes
- 50 gram rozijnen
- 2 deciliter melk
- 50 gram boter
- kerriepoeder
- 1 theelepel mosterd
- 100 gram geraspte oude kaas
- peper
- zout
- 1 ei
- peterselie
BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze 4 tot 5 minuten. Leg de helft van de aardappelplakjes in een ingevette schaal. Snijd 2 eieren en het gebraden gehakt in dunne plakken. Leg de plakjes ei en gehakt op de aardappels. Verdeel de ananas en rozijnen over het gehakt. Dek de schotel af met de rest van de aardappel. Verwarm de melk met de boter. Voeg kerriepoeder, mosterd, kaas, peper en zout toe. Smelt de kaas. Klop het ei los en roer het (van de warmtebron af) door de saus. Giet de saus over de aardappels. Zet het gerecht ongeveer 8 minuten in de oven om te gratineren. Garneer met gehakte peterselie en gekookt ei.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »