GratisRecept

Garnalen in bierbeslag

Herkomst
Nederland
Categorie
Visgerechten
Bereidingstijd
40 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 20 grote garnalen (vers of diepvries)
  • frituurolie
  • 200 gram bloem
  • 250 mililiter bier (pils of licht bokbier)
  • 1 theelepel arachideolie of zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • peper
  • zout
  • 75 gram fijne veldsla

BEREIDINGSWIJZE

Laat, bij gebruik van garnalen uit de diepvries, deze eerst ontdooien. Dep de garnalen droog. Verhit de frituurolie tot 175 graden C (tot er witte damp afkomt). Zeef de bloem boven een kom en voeg het bier en de olie toe. Splits de eieren, voeg de dooiers bij het bloemmengsel en doe de eiwitten in een vetvrije kom. Klop van de bloem, bier, olie, dooiers en peper en zout een glad beslag. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze luchtig door het bierbeslag. Dompel de garnalen afzonderlijk in het beslag en frituur ze tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Verdeel de veldsla over de borden en leg de garnalen er op.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »