Gekookte peren met kaneel
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 Bosch peren
- Het sap van een citroen
- 1 eetlepel suiker
- Een kwart theelepel kaneel
- 2 eetlepels water
- Perenbrandewijn of Muscat Beaumes de Venice
BEREIDINGSWIJZE
Schil een peer en snijd hem in vieren. Snijd daarna de stukken in dunne plakken en leg die in een circa 15 cm hoge pan. Sprenkel een vijfde van het suiker- kaneelmengsel en het citroensap erover. Doe dit ook met de andere 3 peren. Als alle stukjes peer in de pan zitten, voeg dan de rest van de vloeistof toe. Breng de peren aan de kook en laat ze koken tot ze gaar, maar niet te zacht zijn. Serveer met een theelepel mascarpone of een biscotti.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »