GratisRecept

Gemarineerde eendenborst met aubergine en champagneroomaardappelen

Herkomst
Nederland
Categorie
Kerstgerechten
Bereidingstijd
40 minuten
Porties
2
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 2 eendenborstfilets
  • 1 aubergine
  • ½ rode peper, gehakt
  • 2 eetlepels kruiden (rozemarijn, salie, tijm), gehakt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 deciliter olijfolie
  • 75 gram blauwe kaas
  • 2 deciliter champagne
  • 1 deciliter room
  • 250 gram gekookte krieltjes
  • 1 eetlepels dragon, gehakt

BEREIDINGSWIJZE

Smeer de aubergine in met een beetje olie en plaats hem 30 minuten op een ovenplaat in de oven op 175 graden C. Bak de eendenborstfilets op de huid tot het vet eruit gesmolten is (ongeveer 5 minuten, er moet een dun stukje vet overblijven). Neem de filets uit de pan en snijd ze in dunne lange plakken. Leg de plakken in een schaal en bedek ze met de rode peper, verse kruiden en knoflook en een flinke laag olijfolie. Haal de aubergine uit de oven, zet de oven uit en plaats de plakken eendenborst in de oven. De oven hoeft niet meer aan, maar geeft genoeg warmte af om de marinade in de eendenborst te laten trekken.
Laat de aubergine even afkoelen, verwijder het vel en snijd het vruchtvlees fijn. Roer de blauwe kaas door de lauwwarme aubergine, zodat deze er doorheen smelt. Kook de champagne in, voeg de room toe en roer de krieltjes erdoor. Breng het op smaak met peper en zout en roer er voor het serveren dragon erdoor. Serveer de krieltjes samen met de gemarineerde eendenborst.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »