GratisRecept

Hartige Koninginnetaart

Herkomst
Nederland
Categorie
Koninginnedag
Bereidingstijd
1 uur en 15 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 600 gram worteltjes
  • zout
  • peper, versgemalen
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels slagroom
  • 20 gram boter
  • 150 gram ontbijtspek, in dunne reepjes gesneden
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 6 gedroogde abrikozen, geweld en in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander plus takjes voor garnering
  • 3 eetlepels rozijnen
  • taartvorm van 24 cm doorsnede

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 210 graden C. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel. Bekleed er de ingevette taartvorm mee en prik de deegbodem met een vork regelmatig in. Stoom de wortels ongeveer in 20 minuten gaar, pureer daarna de helft van de worteltjes en breng het op smaak met zout, peper, kerriepoeder en slagroom. Bak in de boter zachtjes het spek uit. Fruit 5 minuten de ui mee op een laag vuur. Voeg de wortelpuree, de stukjes abrikoos en de rozijnen toe. Schep het mengsel na 3 minuten in een kom en meng het met de eieren, 3/4 gedeelte van de geraspte kaas en de fijngehakte koriander. Snijd de rest van de worteltjes in schuine stukjes en schep ze door het wortelmengsel. Schep nu alles op de deegbodem en strooi er de rest van de geraspte kaas over. Bak de taart in het midden van de oven in 25 tot 35 minuten gaar en krokant. Garneer de taart met de koriander.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »