GratisRecept

Hollandse uiensoep

Herkomst
Nederland
Categorie
Soepen
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 grote uien
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 mespuntje bruine suiker of 1 eetlepel ketjap Manis
  • 8 deciliter bouillon
  • 2 deciliter witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 4 sneetjes witbrood of stokbrood
  • 100 gram geraspte belegen kaas

BEREIDINGSWIJZE

Pel de uien en snijd ze in ringen. Smelt de boter en fruit hierin op een matige warmtebron de uienringen. Schep regelmatig om en voeg de bruine suiker of ketjap toe. Giet, als de uien goudgeel zijn, de bouillon erbij en voeg het laurierblad, de kruidnagels, zout en peper toe. Laat de soep, onder af en toe roeren, zachtjes 15 minuten koken. Rooster het brood. Verwarm de oven voor op 200 graden C. of zet de grill aan. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels uit de soep. Schep de uiensoep in ovenvaste soepkoppen. Snijd de geroosterde sneetjes brood zo nodig op maat en leg ze op de soep. Verdeel er de geraspte belegen kaas over. Zet de soep in de oven tot de kaas smelt en begint te kleuren.
Tip:
Besmeer het geroosterd brood met mosterd en verdeel daarover de kaas.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »