GratisRecept

Lamsvlees met roergebakken spinazie

Herkomst
Nederland
Categorie
Paasgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
2
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 2 plakken lamsbout, zonder been
  • 3 deciliter lamsfond, in pot
  • 600 gram verse spinazie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 deciliter slagroom
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

BEREIDINGSWIJZE

Was de spinazie zorgvuldig en laat de groente goed uitlekken. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bak het met peper en zout bestrooide lamsvlees in de olie aan beide kanten bruin en rosé in de olie in 10 tot 12 minuten. Neem het vlees uit de pan en houd het, gewikkeld in aluminiumfolie, warm. Blus de pan af met de fond en de room en laat de saus tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met de tomatenpuree, peper en zout. Verhit in de tussentijd de rest van de olie in een wok en bak de knoflook lichtbruin. Roer de spinazie erdoor en laat de spinazie al omscheppend slinken. Breng de spinazie op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout. Schep de spinazie op de (warme) borden en leg het vlees hier op. Schep tenslotte de saus over het vlees.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »