GratisRecept

Mexicaanse eieren

Herkomst
Mexico
Categorie
Eiergerechten
Bereidingstijd
20 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 8 eieren
  • 4 tomaten, in plakken
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1/2 Spaanse peper, in fijne reepjes
  • 1 tot 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1/2 theelepeltje suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 2 eetlepels koriander, fijngesneden
  • 8 kant en klare tortillas
  • 60 gram boter
  • 1/2 avocado, in blokjes, besprenkeld met citroen

BEREIDINGSWIJZE

Verhit de olie in een pan, totdat deze licht begint te walmen. Voeg de ui en de knoflook erbij en bak deze glazig, zonder te kleuren. Roer de tomaten, Spaanse peper, suiker, peper en zout erdoor en breng dit aan de kook en laat dit op een matig vuur gedurende 15 minuten zachtjes sudderen totdat het als een dikke tomatenpuree is geworden. Voeg nu de koriander toe en houd het geheel warm. De tortilla's in de oven verwarmen. De eieren bakken in de roomboter tot het eiwit is gestold. De tortilla's op warme borden plaatsen (2 per persoon). Op iedere tortilla een gebakken ei scheppen en rondom ieder ei de tomatensaus scheppen. Garneren met blokjes avocado. De overige saus apart serveren.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »