GratisRecept

Miniquiche van garnalen

Herkomst
Nederland
Categorie
Voorgerechten
Bereidingstijd
40 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 100 gram Hollandse garnalen
  • klontje boter
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 deciliter slagroom
  • 4 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 1 eetlepel basilicum, fijngehakt
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels geraspte jonge kaas

BEREIDINGSWIJZE

Vet 4 espressokopjes of kleine ovenschaaltjes in met boter en bekleed ze met de plakjes bladerdeeg. Klop het ei los en roer de slagroom erdoorheen. Voeg de zongedroogde tomaten, garnalen en het basilicum toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de kopjes tot net onder de rand, vouw het overhangende deeg met de punten naar elkaar toe. Zet de kopjes in de oven en bak in 30 minuten gaar op 170 graden C. Haal de quiches uit de oven. Bestrooi ze met de kaas en zet ze nog 3 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »