GratisRecept

Omelet met tomaten ui en champignons

Herkomst
Nederland
Categorie
Eiergerechten
Bereidingstijd
15 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 5 eieren
  • 6 eetlepels slagroom
  • 4 tot 6 trostomaten
  • 1 ui, fijngesneden
  • 250 gram champignons, in vieren gesneden
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 30 gram roomboter om te bakken

BEREIDINGSWIJZE

Klop de eieren samen met de room en peterselie los in een kom en breng dit op smaak met peper en zout. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de ui en de champignons lichtbruin. Snijd de tomaten in plakken en voeg deze bij de ui en de champignons. Het geheel een paar minuten bakken op hoog vuur. Nu het losgeklopte eimengsel er aan toevoegen en op een niet te hoog vuur laten stollen. De omelet mag nog wel een beetje vloeibaar zijn in het midden. Voorzichtig de zijkanten en de onderzijde met een paletmes losmaken. Even met de pan heen en weer schudden om zeker te weten, dat de omelet los is van de bodem. Nu een deksel even groot als de pan op de omelet leggen en de pan voorzichtig, maar wel in één keer omdraaien en op een mooie schaal laten glijden. Direct serveren met bijvoorbeeld warme toast of vers witbrood.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »