GratisRecept

Oranjekoek

Herkomst
Nederland
Categorie
Koninginnedag
Bereidingstijd
3 uur en 10 minuten
Porties
10
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 2 sinaasappels
  • 45 gram kristalsuiker
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram boter
  • 160 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 15 gram gestampte muisjes
  • 1 eierdooier
  • 1 pakje amandelspijs (300 gram)
  • 100 gram poedersuiker (en poedersuiker om te bestuiven)
  • benogigheden:
  • deegroller
  • springvorm (doorsnede ongeveer 24 cm)

BEREIDINGSWIJZE

Boen de sinaasappels goed schoon. Snijd de oranje schil van sinaasappels af en snijd de schil heel fijn. Pers 1 sinaasappel uit. Kook in een pannetje de schil met 1 eetlepel water en 30 gram kristalsuiker en laat dit ongeveer 5 minuten koken. Kneed het bakmeel, de boter, de basterdsuiker en zout met 4 eetlepels water tot een soepel deeg. Kneed de sinaasappelschil met de muisjes erdoor. Verwarm de oven voor op 175 graden C of gasovenstand 3. Rol tweederde deel van het deeg uit en druk het in de vorm. Kneed de eierdooier met de rest van de kristalsuiker door de amandelspijs. Bestuif je werkblad met poedersuiker en rol de amandelspijs uit tot een cirkel ter grootte van de springvorm. Leg de spijs op het deeg. Rol de rest van het deeg uit tot een cirkel ter grootte van de vorm en leg het op de spijs. Druk het aan randen goed aan. Bak de oranjekoek in de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de koek helemaal afkoelen. Roer in een kommetje de poedersuiker los met 1 eetlepel sinaasappelsap en bestrijk de oranjekoek ermee.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »