GratisRecept

Paashaantjes

Herkomst
Nederland
Categorie
Paasgerechten
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 500 gram tarwebloem
  • 1 pakje gist (7 gram)
  • 75 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 75 gram gesmolten lauwe boter of margarine
  • 25 centiliter lauwe melk
  • 1 rozijn of hazelnoot
  • melk
  • geverfde eieren

BEREIDINGSWIJZE

Zeef de tarwebloem in een kom, doe er een pakje gist bij en vermeng dit zorgvuldig met de suiker, de vanillesuiker en het zout. Voeg de gesmolten lauwe boter of margarine en de lauwe melk eraan toe en klop alle ingredi๋nten met de mixer eerst op de laagste en dan op de hoogste stand in ongeveer 5 minuten tot een glad beslag. Als het deeg blijft kleven, nog iets bloem toevoegen (maar niet te veel, het deeg moet zacht blijven). Laat het deeg aansluitend op een warme plaats staan tot het 2 maal zo hoog geworden is. Kneed het daarna opnieuw goed (met mixer op de hoogste stand). Neem het deeg en maak een rol van ongeveer 45 cm lang, leg 1/3 deel van deze rol apart voor de staart en snijd de rest van de rol in 10 gelijke stukken. (3 stukken voor de kop en de hals, 7 stukken voor de romp) Vorm deze gelijkmatig. Maak van de rest van het deeg (houd wat deeg apart voor vleugels, kam en snavel) een rol van ca. 45 cm lang, snijd dit in 28 gelijke stukjes en kneed de stukjes in gelijke vorm. Vet een bakblik in en leg daarop alle stukjes deeg in de vorm van een haan. Rol voor de vleugels het deeg dun uit en leg deze op de haan. Maak van de rest van het deeg kleine balletjes en leg deze als kam, snavel en lel op de haan. Druk 1 rozijn of hazelnoot als oog in het deeg en plaats het deeg opnieuw op een warme plaats tot het ongeveer 2 maal zo hoog is geworden. Druk 4 lege, ingevette halve eierschalen in de staart, bestrijk de haan met melk en zet hem gedurende ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven van 200 graden C. Verwijder de lege eierdoppen in de staart van de haan na het bakken en plaats geverfde eieren ervoor in de plaats.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »