GratisRecept

Pittige kalkoenreepjes

Herkomst
Australie
Categorie
Gevogelte
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • ongeveer 400 gram aan kalkoenschnitzels
  • 50 gram geroosterde cashewnoten
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • olie om te frituren

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de schnitzels schuin op de draad in reepjes van ongeveer 2 cm breed. Doe de cashewnoten, de bloem, het paprikapoeder, de cayennepeper, het korianderpoeder en het zout in de keukenmachine en laat het draaien tot de noten zijn fijngemalen. Doe het mengsel in een kom. Klop in een tweede kom het ei los. Verhit een laagje olie in een koekenpan of een wok, of gebruik de frituurpan. Haal de kalkoenreepjes eerst door het losgeklopte ei en daarna door het paneermengsel en let op dat alle reepjes rondom met een paneerlaagje zijn bedekt. Bak de reepjes (niet teveel tegelijk) in een paar minuten gaar en knapperig in de hete olie. Lekker met vers (stok)brood.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »