GratisRecept

Poffertjes

Herkomst
Nederland
Categorie
Snack
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 0,5 zakje gedroogde gist
  • 2 eetlepels lauw warm water
  • 5 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 100 gram boekweitmeel
  • snufje zout
  • 3 deciliter lauwe melk
  • 1 ei
  • 5 eetlepels vloeibare boter
  • poedersuiker
  • 40 gram roomboter

BEREIDINGSWIJZE

Los de gist op in het water. Roer er de suiker door en laat dit 10 minuten staan. Zeef de bloem met het meel en een snufje zout boven een kom. Maak er een kuiltje in. Giet er het gistmengsel in. Giet er geleidelijk de melk bij. Meng tijdens het gieten steeds bloem door het vocht. Roer er het ei door. Blijf roeren tot een glad beslag. Verhit de poffertjespan. Bestrijk de kuiltjes met een deel van de vloeibare margarine. Vul de kuiltjes tot de helft met het beslag. Bak de poffertjes op een matig vuur tot de bovenkant droog is. Keer ze en bak de onderkant goudbruin. Verdeel ze over 4 bordjes. Verdeel 40 gram roomboter in klontjes over de poffertjes. Bestrooi ze royaal met poedersuiker.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »