GratisRecept

Rosbief champignontruffeltjes met rucolasalade

Herkomst
Nederland
Categorie
Kerstgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
2
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 plakjes rosbief
  • 70 gram roomkaas (verse)
  • 1 kleine ui
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • olijfolie
  • franse mosterd
  • 125 gram champignons
  • 75 gram rucola (raketkruid)

BEREIDINGSWIJZE

Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Pel en snipper de halve ui.
Verhit 2 eetlepel olijfolie en bak hierin de ui in 3 minuten op een matig vuur glazig. Voeg de fijngehakte champignons toe en bak ze al omscheppende 4 minuten op een hoog vuur gaar. Laten afkoelen.
Roer de verse roomkaas los en voeg het champignonmengsel, 1 eetlepel kappertjes, een snufje zout, een snufje peper en een theelepel mosterd toe.
Halveer de plakjes Rosbief. Leg in het midden van elk half plakje een hoog bergje (ca. 1 eetlepel) van het champignon-roomkaasmengsel. Vouw de plakjes Rosbief eromheen en leg de 'rosbief-truffeltjes' omgekeerd (met de gladde kant boven) op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Roer van de balsamico-azijn, 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper en 6 eetlepels olijfolie een gladde dressing.
Meng de rucola met de dressing. Verdeel de salade over de borden. Leg de rosbief-truffeltjes erop en strooi de rest van de kappertjes erover.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »