GratisRecept

Speciaal gestoofd rundvlees in de oven

Herkomst
Nederland
Categorie
Vleesgerechten
Bereidingstijd
2 uur en 30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 800 gram runderlappen of sukadelappen
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 2 uien, grof gesneden
  • 200 gram in blokjes gesneden groenten (paprika, wortel, knolselderij)
  • 2 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, rozemarijn)
  • 50 gram tomatenpuree
  • 3 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 liter vleesbouillon
  • 1 glas witte wijn
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Kruid het vlees met de peper, zout en paprikapoeder. Wentel het daarna door de bloem en bak het in een stoofpan rondom goudbruin in een mengsel van (olijf)olie en boter. Voeg de ui, knoflook, groenten en kruiden toe en bak het even mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree, tomaatblokjes en witte wijn toe en laat het even smoren. Giet de bouillon er op en breng het geheel aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat het in een voorverwarmde oven op 180 graden C. in ongeveer 2 uur gaar worden. Controleer af en toe of het vocht niet te veel verdampt anders zo nodig nog wat bouillon toevoegen. Als het vlees gaar is, neem het voorzichtig uit de pan en schep het in een schaal. Roer de saus glad en giet het door een zeef over het vlees.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »