GratisRecept

Veldslastamppot met champignons en kaas

Herkomst
Nederland
Categorie
Stamppotten
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
2
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 750 gram aardappelen
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • 100 gram champignons
  • 150 gram fijne veldsla
  • 25 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels olie
  • 1,5 deciliter melk
  • 125 gram geraspte belegen of oude Goudse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte groene olijven

BEREIDINGSWIJZE

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout gaar in 20 minuten. Maak intussen de groenten schoon. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Was de veldsla en slinger de blaadjes droog in een slacentrifuge.
Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uisnippers en de champignonplakjes ongeveer 2 tot 3 minuten.
Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en prak ze fijn met een pureestamper. Klop de melk en de geraspte kaas door de puree en roer de sla, het ui-champignonmengsel, de geroosterde noten en de gehakte olijven erdoor. Laat de stamppot op matig hoog vuur al roerende door en door warm worden en voeg naar smaak zout en peper toe.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »