Vis Yakitori
- Herkomst
- Japan
- Categorie
- Voorgerechten
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 stengel citroengras
- 150 gram zeewolffilet
- zout
- versgemalen peper
- 25 gram rode-bieten-kiemen
- 1 Sjanghai baby paksoi
- 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
- dressing:
- 1 eetlepel sojaolie
- 3 eetlepels sojasaus
- 1/2 theelepel geraspte gemberwortel
- sap van 1 limoen
- 1/2 theelepel lichtbruine basterdsuiker
BEREIDINGSWIJZE
Verwijder het buitenste blad van het citroengras en halveer de stengel in de lengte. Snijd de vis in gelijke stukken en rijg ze aan de stengels citroengras. Roer de ingedriënten voor de dressing door elkaar. Blancheer de bladeren van de paksoi ca. 2 min., spoel ze met koud water en dep ze voorzichtig droog. Bestrijk de grillpan en de vis met sojaolie, bestrooi de vis met zout, peper en rooster ze aan beide kanten in ca. 7 min. gaar.Leg de bladeren paksoi met de bietenkiemen en de vis yakitori op de borden. Besprenkel de vis en de groenten met de dressing en bestrooi met sesamzaad
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »