GratisRecept

Warme witlofsalade

Herkomst
Nederland
Categorie
Salades
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 400 gram witlof
  • 300 gram kalkoenfilet
  • 8 eetlepels vloeibare boter
  • 1 deciliter pils
  • 8 sjalotjes
  • 150 gram oesterzwammen
  • 60 gram ontbijtspek
  • 2 sneetjes wit brood
  • 2 eetlepels witte azijn
  • peper
  • 1 eetlepel gemengde verse tuinkruiden (zoals dille, kervel en dragon)

BEREIDINGSWIJZE

Trek van de witlof de blaadjes los. Was ze en dep ze droog. Doe de blaadjes in een plastic zak en leg ze circa 2 uur in de koelkast.
Bak intussen de kalkoenfilet in 2,5 eetlepels vloeibare boter in ongeveer 10 minuten rondom lichtbruin. Voeg er de pils en de sjalotjes, gepeld, aan toe. Stoof de kalkoen in 25 minuten, onder af en toe keren, op een laag vuur bijna gaar. Borstel intussen de oesterzwammen schoon en stoof deze de laatste 5 minuten met de kalkoen mee. Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak deze in 2,5 eetlepels vloeibare boter in ongeveer 3 minuten goudbruin. Ontkorst het wit brood en snijd deze in blokjes. Bak ze in 2,5 eetlepels vloeibare boter in ongeveer 2 minuten rondom goudbruin. Schep deze croutons en het ontbijtspek op keukenpapier en laat ze even uitlekken. Schep de kalkoen met de oesterzwammen en de sjalotjes uit de pan. Snijd de kalkoen schuin in dunne plakjes. Voeg aan de bakjus de witte wijnazijn, het spekvet en de peper toe en breng het al roerende tegen de kook aan. Haal er de witlofblaadjes door en leg deze in een cirkel op een platte schaal. Rangschik er de nog warme kalkoen, oesterzwammen, spek en sjalotjes op. Strooi er de croutons en de verse tuinkruiden, grofgehakt, over. Serveer de salade terwijl deze nog warm is.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »