GratisRecept

Zalmhaasje met groene aspergetips

Herkomst
Nederland
Categorie
Visgerechten
Bereidingstijd
20 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 100 gram groene aspergetips
  • 300 gram zalmhaasjes
  • 1/2 sinaasappel
  • 125 mililiter crème fraîche
  • 2 eetlepels droge witte vermout (of medium dry sherry)
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 25 gram boter

BEREIDINGSWIJZE

Snijd een plakje van de onderkant van de asperges en kook ze in ruim water met zout in 2 tot 3 minuten beetgaar. Spoel de asperges in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil voor 1 eetlepel dun eraf. Pers de sinaasappel uit. Meng in een pan (geen aluminium) de crème fraîche, sinaasappelrasp, vermout, mosterd en 1 tot 2 eetlepels sinaasappelsap. Snijd de zalm in 12 plakjes en bestrijken ze met wat sinaasappelsap. Strooi er zout en peper over. Smelt in een koekenpan met anti-aanbaklaag de boter. Leg de plakjes zalm erin, laat ze op laag vuur in 1 tot 2 minuten licht kleuren en keer ze halverwege (van binnen mag de zalm nog rosé zijn). Verwarm intussen het crème-fraîchemengsel al roerend tot een mooie saus. Leg de plakjes zalm op vier warme borden. Leg er bergje asperges naast en schep de saus ernaast. Serveer het warm.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »