Zomerse kaasfondue
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Bijgerechten
- Bereidingstijd
- 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 300 gram zachtbelegen boerenkaas
- 2 stengels bleekselderij
- 1 zoete puntpaprika
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 deciliter droge witte wijn
- 1 eetlepel maïzena
- 3 eetlepels slagroom (vloeibaar)
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Schil de selderijstengels dun en snijd het in dunne plakjes. Was de paprika, maak het schoon en snijd het in blokjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd het in ringen. Ontkorst de kaas, rasp daarna de kaas en laat het op kamertemperatuur komen. Pel de knoflook en pers het boven de kaasfonduepan uit. Schenk de wijn erbij en breng het vervolgens aan de kook. Voeg de kaas toe en laat deze, al roerend, smelten. Roer in een kommetje de maïzena en de slagroom tot een glad papje. Roer dit papje daarna door de kaasfondue en verwarm het daarna nog zachtjes 1 minuut tot er een gebonden kaasfondue ontstaat. Roer de fijngesneden bleekselderij, paprika en bosui erdoor. Breng het op smaak met zout en peper. Zet de kaasfonduepan op een réchaud op tafel. Serveer het met stokbrood en groene salade.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »