GratisRecept

Zwitserse feestpastei

Herkomst
Zwitserland
Categorie
Vleesgerechten
Bereidingstijd
1 uur en 15 minuten
Porties
7
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 300 gram varkensfricandeau
  • 100 gram rundertong (gezouten, gekookt en in blokjes)
  • 100 gram schouderham (in blokjes gesneden)
  • 3 eetlepels cognac
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespuntje marjoraan
  • 1 mespuntje tijm
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 200 gram champignons (in vieren gesneden)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 1 eetlepel braadboter
  • 1 kleine augurk (in blokjes gesneden)
  • 150 gram braadworst
  • 1 à 2 eetlepels maïzena
  • 100 gram paneermeel
  • 1 geklutst ei
  • 750 gram pasteideeg
  • 3/4 liter gelei
  • zout
  • peper
  • patekruiden

BEREIDINGSWIJZE

Bereiding
Meng de cognac, 1 theelepel zout, een beetje peper, een snufje patékruiden, knoflook, tijm, majoraan en peterselie goed door elkaar. Voeg het gesneden vlees toe en meng dit zorgvuldig. Laat het 1 uur staan. Fruit de ui in de braadboter, voeg de champignons toe met een beetje patékruiden en laat dit zolang smoren tot de vloeistof helemaal ingekookt is. Voeg de blokjes tong, ham, champignons, augurken, braadworst en maïzena aan het vlees toe. Meng alle ingrediënten goed en kneed het tot een compacte massa.
Vet een bakvorm van 24-26 cm doorsnede goed in en bestrooi het met paneermeel. Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed de vorm zo dat 1 cm deeg boven de rand uitsteekt. Prik het deeg met een vork in. Verdeel de vulling zorgvuldig in de vorm. Rol voor het deksel het resterende deeg uit, voeg ook hier 1 cm toe. Bestrijk de uitstekende randen van het deegdeksel en van de vorm met ei. Druk de randen goed tegen elkaar en tegen de vorm aan. Bestrijk vervolgens het deegdeksel. Garneer naar wens met stukjes uitgestoken deeg. Zet de pastei in de voorverwarmde oven (190 graden C) en bak deze 40 minuten. Snijd uit het deegdeksel een rozet van 2 cm waardoor de stoom kan ontwijken. Zet de pastei weer in de oven en bak hem nog eens 20 minuten. Laat de pastei op een rooster afkoelen. Giet door de opening tot aan het deksel gelei. Zet het in de koelkast. De gelei kan naar smaak met madeira of cognac worden verfijnd.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »