Aardappelkipsalade met bonen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
- zout
- 500 gram sperziebonen, schoongemaakt
- 150 gram peultjes, schoongemaakt
- 1 pot witte bonen a 360 gram
- 700 gram panklare krieltjes
- 4 eetlepelsl Remia olijvonaise
- 3 eetlepels volle yoghurt
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels fijngeknipt bieslook
BEREIDINGSWIJZE
Wrijf de kipfilets in met de olie en peper en zout naar smaak en bak de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in 15 minuten gaar. Pluk de kip in reepjes. Kook de sperziebonen met de peultjes in water met zout in 7 min. beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Kook de krieltjes volgens de aanwijzigen op de verpakking beetgaar. Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af. Klop een dressing van de olijvonaise, de yoghurt, de oregano en peper en zout naar smaak. Schep de groenten met de kip en de dressing door elkaar en bestrooi met het bieslook. Lekker met bruin stokbrood.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »