Aladinstoofpot met dadels en amandelen
- Herkomst
- Marokko
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram lamsschouderlappen (of lamsborstlappen)
- 50 gram amandelen (hele geroosterde)
- 150 gram dadels (medium geconfijte)
- 25 gram boter
- 1 theelepel kaneel
- peper
- zout
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 ui
- 1 theelepel tomatenpuree
- citroensap
BEREIDINGSWIJZE
Ontpit de dadels en snijd ze doormidden. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag. Bak de lamslapjes aan beide kanten zachtjes bruin en bestrooi het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Bak de ui in de braadboter zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Roer de tomatenpuree en het kerriepoeder erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. Leg het vlees terug in de pan. Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat, voeg de kaneel en het citroensap toe en breng het vocht tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 40 minuten). Voeg de dadels en de amandelen toe en laat ze ca. 5 minuten meestoven. Voeg peper en zout naar smaak toe. Lekker met snelklaar couscous en gestoomde broccoli.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »