Andijviesalade met tonijn
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1/2 krop andijvie
- 6 ansjovisfilets (blikje)
- 2 tonijnbiefstukken
- 3 eetlepels citroensap
- peper
- 1,5 eetlepel kappertjes
- 8,5 eetlepels olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Halveer de andijvie, verwijder de buitenste bladeren en snijd het in dunne reepjes. Was de andijvie en laat het in een vergiet uitlekken. Spoel de ansjovisfilets af, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze fijn. Pureer in een keukenmachine de citroensap, 8 eetlepels olie, de ansjovis en de kappertjes tot een dressing. Breng het verder op smaak met peper. Smeer de tonijn dun in met olie en bestrooi het met peper. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag of grillpan en bak de tonijn in ongeveer 4 minuten rosé en keer ze halverwege. Verdeel de andijvie over vier borden. Snijd de tonijn in repen en verdeel het over de andijvie. Roer de dressing nogmaals goed door en besprenkel het tenslotte over de salade.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »