GratisRecept

Asperges met zalmblokjes in oosterse bouillon

Herkomst
Thailand
Categorie
Soepen
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
6
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 18 groene asperges
  • 100 gram gerookte zalmblokjes
  • Thaise Vissaus
  • 3 cm verse sereh (citroengras)
  • 1 pot visfond (380 mililiter)
  • 1 zakje saffraan
  • zout

BEREIDINGSWIJZE

Was de asperges voorzichtig en snijd aan de onderkant circa 2 à 3 cm af. Kook in een pan met ruim water en zout de asperges in ongeveer 10 minuten gaar en laat ze daarna in het kookvocht staan. Besprenkel intussen in een kom de zalmblokjes licht met de vissaus. Laat het vervolgens 15 minuten marineren. Snijd de sereh zeer fijn. Vul in een pan de visfond aan tot 6 deciliter met het aspergekookvocht en breng het samen met saffraan en sereh aan de kook. Laat vervolgens dit ca. 5 minuten tegen de kook aan zitten en voeg, indien nodig, zout naar smaak toe. Verwarm de soepborden en verdeel de (warme) asperges over de borden. Verdeel daarna de visblokjes over de asperges. Schenk de hete bouillon op de asperges en de zalm en serveer direct.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »