Auberginerolletjes gevuld met gehakt
- Herkomst
- Marokko
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 middelgrote aubergines
- 500 gram lamsgehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- zout
- peper
- 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
- 2 eetlepels paneermeel
- 4 ontvelde vleestomaten
- 1 bouillontablet
- peterselie of basilicum
- ovenschaal
- olie voor het invetten
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.Grill ze daarna onder de grill/in een grillpan.
Pureer ondertussen de vleestomaten met het bouillontablet en giet de tomatensaus in een ingevette ovenschaal. Maak het gehakt aan met de ui, knoflook, zout, peper, peterselie en paneermeel en vorm zoveel kleine rolletjes van het gehakt als er aubergineplakken zijn. Leg ze op deze plakken, rol ze op en leg ze in de tomatensaus. Bak het gerecht 35 tot 40 minuten in de oven en garneer het met peterselie of basilicum.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »