Bietenbouillon met mierikswortelroom
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 50 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 gekookte bieten
- 1 zakje stoneleeks (6 stuks)
- 1 pot paddestoelenfond (380 mililiter)
- 3 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
- 125 mililiter zure room
- 2 eetlepels citroensap
BEREIDINGSWIJZE
Schil de bietjes dun en snijd 1 biet in plakken. Snijd twee derde van de stoneleeks in grove stukken. Schenk de fond met 400 mililiter water in een pan. Voeg de plakken biet en de stukjes stoneleek toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de bouillon afgedekt 20 minuten zachtjes sudderen. Schep intussen met een meloen-bolletjeslepel uit de ander biet 12 bolletjes (Geen meloenbolletjeslepel? Snijd de bietjes dan in blokjes). Snijd de rest van de stoneleeks in luciferdunne reepjes van 5 cm lengte. Meng in een kommetje de mierikswortel met de zure room. Breng de bouillon met de citroensap, zout en peper op smaak en zeef het vervolgens. Bewaar de bouillon, bietenballetjes, stoneleekreepjes en mierikswortelroom tot gebruik gekoeld. Verwarm de bouillon met de bietenbolletjes zachtjes. Verdeel de hete bouillon over vier diepe borden; schep in elk bord 3 bolletjes biet. Garneer de soep met de stoneleeks. Schep aan tafel in het midden van elk bord 1 lepel mierikswortelroom.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »