Blote billetjes in het gras
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Stamppotten
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kleine verse rookworst (grof of fijn)
- 500 gram aardappels
- 250 gram snijbonen
- 1 pot witte bonen (grote)
- 20 gram boter
- peper
- zout
- ½ deciliter melk
BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardappels en snijd deze in stukken. Was en snijd de snijbonen in kleine stukjes. Doe de aardappels met weinig water in een pan, doe de snijbonen erop en kook ze met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ondertussen de rookworst in heet water wellen. Wel grove worst circa 25 minuten en fijne worst circa 15 minuten. Giet de aardappels en de snijbonen af en voeg de lauwwarm gemaakte melk en boter toe. Stamp dit alles goed door elkaar. Verwarm de witte bonen in het vocht. Laat de witte bonen uitlekken en schep deze voorzichtig door
de stamppot. Breng het op smaak met zout en peper. Serveer in een voorverwarmde schaal met de rookworst er bovenop.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »