Broodje warm vlees
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Sandwiches
- Bereidingstijd
- 5 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 eetlepels boter
- 1 gesnipperde ui
- 250 gram gegaarde wijnzuurkool
- 150 gram gebraden fricandeau in plakjes
- 2 piramidebroodjes met pompoenpitten
- 50 mililiter water
- ½ eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- 2 augurken
BEREIDINGSWIJZE
Ideaal voor als je weinig tijd hebt, deze Hollandse klassieker in een modern jasje staat in een kwartiertje op tafel. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit 1 gesnipperde ui. Schep er 250 gram gegaarde wijnzuurkool uit een zakje door en stoof de zuurkool afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Verhit in een koekenpan ook 1 eetlepel boter en bak 150 gram gebraden fricandeau in plakjes (vleeswaar) snel om en om bruin. Snijd 2 piramidebroodjes met pompoenpitten open en leg de helften naast elkaar op 2 borden. Schep de zuurkool op de broodjes en leg de plakjes gebakken vlees erop. Roer 50 mililiter water met ½ eetlepel honing en 1 eetlepel mosterd door het bakvet van het vlees en schep de jus over het vlees. Garneer met 2 augurken in plakjes.
Variatietip:
Vervang de gebraden fricandeau voor pastrami
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »