Cantonese rijst
- Herkomst
- China
- Categorie
- Rijstgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 rode peper
- 3 bosuitjes
- 1 rode paprika
- 1 bakje shii-takes (paddestoelen 100 gram)
- 1 pot 2-step Cantongsaus (400 gram)
- 350 gram kipfiletblokjes
- 2 zakjes basmatirijst (Express à 250 gram)
- 125 gram taugé
BEREIDINGSWIJZE
De peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en klein snijden. De bosuitjes schoonmaken en in kleine ringen snijden. De paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. De shii-takes schoonborstelen en in reepjes snijden. In een wok of braadpan de bovenste laag uit pot 2-step verhitten. De kipfilet hierin rondom bruinbakken. De peper, paprika en shii-takes toevoegen en ca. 2 min. meebakken. De rest van de saus toevoegen en ca. 4 min. verwarmen tot de kip gaar is. Intussen de rijst verwarmen in de magnetron volgens gebruiksaanwijzing. De rijst, bosuitjes en taugé bij de saus voegen en nog ca. 1 min. verwarmen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »