Chocoladefondue met een beetje sinaasappel
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Fondue
- Bereidingstijd
- 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram extra pure chocolade
- 1 sinaasappel
- 200 mililiter slagroom
- 3 eetlepels sinaasappellikeur (eventueel, slijter)
- fonduepan en vorken
- Om te dippen:
- partjes sinaasappel (zonder vliesjes)
- stukjes banaan (met citroensap besprenkeld)
- abrikozen (vers of gedroogd)
- blokjes ananas (vers of uit blik)
- partjes mango
- bitterkoekjes
- botertongen of krakelingen
- met slagroom gevulde soesjes
BEREIDINGSWIJZE
Boen de sinaasappel schoon en trek met een dunschiller 2 brede repen van de schil. Pers de helft van de vrucht uit. Verwarm in een fonduepan (of steelpan met dikke bodem) de slagroom, sinaasappelsap en -schil zachtjes. Breek de chocolade erboven in stukjes en laat het op een heel laag vuur (of au bain marie) al roerend in de warme sinaasappelroom smelten. Verwijder de sinaasappelschil en roer de likeur erdoor. Doe tenslotte de chocoladefondue over in een speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en zet het op de rechaud op tafel.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »