Gebakken schol met oranjepuree
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Koninginnedag
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 6 scholfilets
- 1 bos worteltjes
- 1,5 eetlepel bloem
- 2 theelepels kerriepoeder
- 50 gram boter
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
- 4 takjes koriander
BEREIDINGSWIJZE
Maak de wortels schoon snijd ze in stukken. Kook ze in een pan met weinig water en zout in 10 minuten beetgaar. Schep intussen op een bord de bloem, kerriepoeder, zout en peper door elkaar. Halveer de scholfilets in de lengte en haal ze door het bloemmengsel. Verwarm vier borden voor. Verhit in een grote koekenpan de boter. Bak de scholfilets (in gedeelten) in ongeveer 6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Giet intussen de wortels af en stamp ze tot een grove puree. Schep de gemberpoeder en ketoembar erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Schep de wortelpuree in het midden op de warme borden. Leg de scholfilets erop. Knip wat koriander erboven fijn. Lekker om het te serveren met pappadums.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »