Gegrilde nectarine met frambozen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 rijpe nectarines
- 1 theelepel olie
- 2 eetlepels poedersuiker
- 125 gram frambozen
- 50 mililiter rosé (of appelsap)
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de grillpan. Halveer de nectarines en bestrijk de opengesneden zijden heel dun met olie. Gril de nectarines 1 minuut met de opengesneden zijde naar beneden. Bestrooi de gegrilde kant van de nectarines daarna meteen met poedersuiker. Pureer de frambozen (houd enkele frambozen achter voor garnering) en de rosé (of appelsap) met een staafmixer (of in de keukenmachine). Of druk de frambozen met de achterkant van een lepel of in een vijzel fijn en roer daarna het vocht erdoorheen. Druk de frambozensaus eventueel door een zeef om de pitjes te verwijderen. Verdeel de frambozensaus over vier schaaltjes en leg in elk schaaltje 2 gegrilde nectarinehelften. Garneer tenslotte het toetje met de achtergehouden frambozen. Lekker met roomijs.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »