Gegrilde tilapiafilet met auberginepuree
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Slank en Fit
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 600 gram tilapiafilet
- 2 aubergines
- 1 citroen, geperst
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 6 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 2 rijpe tomaten
- 50 gram groene olijven zonder pit
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- zout
- peper
- grillpan
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 225 graden C. Prik hier en daar de aubergines in met een vork en rooster deze 15 tot 20 minuten in het midden van de oven tot het vruchtvlees zacht is. Halveer de aubergines en schraap, met behulp van een lepel, het vruchtvlees eruit. Meng in een keukenmachine of met een staafmixer het vruchtvlees van de aubergines met 2 eetlepels citroensap, knoflook en 5 eetlepels olie tot een gladde puree. Breng het op smaak met zout en peper. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de olijven in vieren. Snijd de visfilets in 4 of 8 gelijke stukken en wrijf ze in met zout, peper en tijm. Druppel de rest van het citroensap en olie erover. Verhit de grillpan en rooster de vis in 8 tot 10 minuten lichtbruin en net gaar. Keer ze voorzichtig halverwege. Schep de auberginepuree in het midden van vier borden. Leg de vis erop en bestrooi het met de tomaat, olijven en de peterselie. Lekker met rijst.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »