Gemberpoffertjes met gebakken fruit
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Tussendoortje
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pak poffertjes mix
- 1 klein potje gekonfijte gember
- 6 eetlepels vloeibare boter
- poedersuiker
- 600 gram vers fruit (mango, papaya, ananas, banaan, kiwi, lichees, aardbeien)
- 2 deciliter creme fraiche
- geraspte schil van 1 limoen
- wok
- poffertjespan
BEREIDINGSWIJZE
Bereid het poffertjesbeslag volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de gember fijn en meng het met een scheutje gembersiroop door het poffertjesbeslag. Verhit de poffertjespan, kwast de holletjes in met vloeibare margarine, doe in elk holletje een lepeltje beslag en bak de poffertjes in ongeveer 4 minuten om en om goudbruin. Maak het fruit schoon en snijd het fruit, behalve de lychees en de aardbeien, in stukken. Laat de wok goed heet worden en schenk de resterende vloeibare margarine erin. Roerbak het fruit. Meng de limoenrasp en een beetje poedersuiker door de creme fraiche. Serveer de poffertjes met gebakken fruit en een een lepel creme fraiche. Bestrooi ze royaal met poedersuiker.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »