Geroosterde spitskool
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kleine spitskool
- 50 gram coppa di parma (vleeswaren)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 1 eetlepel mosterdzaad
BEREIDINGSWIJZE
Klop in een kom de olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot een dressing. Snijd de spitskool in 4 kwarten en verwijder de buitenste bladeren en onderste stuk van de stronk. Schep de spitskoolkwarten in een kom met het oliemengsel om. Smeer het oliemengsel met de hand goed tussen de bladeren. Halveer de Coppa di parma-plakjes. Leg de spitskoolkwarten op een bakplaat of in een grote ovenschaal naast elkaar. Steek de plakjes vlees in de verschillende lagen zo diep mogelijk tussen de koolbladeren. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de spitskool in ongeveer 30 minuten gaar. Serveer de geroosterde spitskool op een voorverwarmde schaal.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »