Geroosterde vruchten van de zee
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Slank en Fit
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram reuzengarnalen (diepvries)
- 1 kg verse mosselen
- 200 gram zeewolffilet
- 1,5 citroen
- 250 gram cherry trostomaten
- 5 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- grof zeezout
- citroenpeper (molentje)
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
- Braadslede
BEREIDINGSWIJZE
Ontdooi de garnalen volgens de gebruiksaanwijzing. Was de mosselen grondig. Mosselen die kapot zijn of na een tik tegen het aanrecht niet sluiten, weggooien! Snijd de zeewolffilet in stukken. Snijd de hele citroen in partjes en haal de tomaatjes los van de tros. Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk daarna de braadslede met wat olie. Verdeel de mosselen, garnalen, zeewolffilet, partjes citroen en tomaat erover. Knijp vervolgens de halve citroen erboven uit. Bestrooi het met zeezout en citroenpeper. Pers de knoflook uit boven een kommetje. Roer de Provençaalse kruiden en rest van van olie erdoor. Sprenkel deze olie over het gerecht, schuif de braadslede 10 cm onder de grill en rooster het geheel 6 tot 8 minuten, tot de zeewolffilet gaar is, de garnalen roze zijn en de mosselschelpen openstaan. Schep het halverwege eenmaal voorzichtig om. Lekker met stokbrood (bevat gluten) en knoflookmayonaise (aïoli).
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »