Gestoofde kippenbouten in bier
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 kippenbouten
- 1 flesje bier (330 mililiter)
- 1 kilo vastkokende aardappels
- 2 pakken rode kool met appel (diepvries, elk 450 gram)
- 2 plakken ontbijtkoek, verkruimeld
- 6 eetlepels olijfolie
- 1/2 eetlepel gedroogde rozemarijn
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Bak in een braadpan de kippenbouten in de helft van de olie aan beide kanten bruin. Schenk het bier langs de rand van de pan erbij. Voeg de ontbijtkoek en rozemarijn toe en stoof de kippenbouten, afgedekt, in ingeveer 40 minuten zachtjes gaar. Neem daarna de deksel van de pan en laat de saus iets inkoken. Breng het verder op smaak met zout en peper. Boen intussen de aardappels onder stromend water goed schoon en snijd ze in partjes. Verhit in een wok of grote koekenpan de rest van de olie en bak de aardappelpartjes op een matig vuur rondom goudbruin en gaar. Schep het regelmatig om. Verwarm de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kippenbouten met de aardappelpartjes en rode kool.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »