Gestoofde peertjes met ijsschuimtaart
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 1 uur en 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 stoofpeertjes, geschild
- 4 deciliter gluhwein
- 50 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- 100 gram bokkenpootjes
- 50 gram pure chocolade, fijngehakt
- 2 deciliter slagroom
- kaneelpoeder
- extra nodig: springvorm (doorsnede ongeveer 16 cm)
BEREIDINGSWIJZE
Breng de peertjes in de gluhwein aan de kook en voeg de suiker en het kaneelstokje toe. Stoof de peertjes in 1 tot 2 uur gaar. Verkruimel de bokkenpootjes. Klop de slagroom stijf. Spatel de verkruimelde bokkenpootjes met de chocolade door de slagroom en doe het mengsel over in een kleine springvorm (doorsnede ongeveer 16 cm). Laat het taartje in de diepvries in ongeveer 1 uur + 15 minuten bevriezen.
Knip intussen uit een stukje stevig papier een sterretje zo groot dat het op 1/6 deel van het taartje past. Snijd het taartje met een scherp mes in 6 puntjes. Leg het sterretje op een taartpuntje en bestuif dun met kaneelpoeder. Verwijder voorzichtig het sterretje. Herhaal dit bij de ander puntjes. Zet de taartpuntjes op een bordje en zet er een peertje naast. Lepel er een beetje van het kookvocht omheen.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »