
Hamburger op zijn Amerikaans
- Herkomst
- Verenigde staten
- Categorie
- Barbeque gerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 3
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram runder- of half-om-half gehakt
- 1/4 krop ijsbergsla, schoongemaakt
- versgemalen peper
- 1,5 eetlepel (zonnebloem)olie
- 2 zachte witte (sesam) bolletjes
- 1 theelepel fijne mosterd
- 10 gram boter
- tomatenketchup
- 2 middelgrote augurken
- 1 ui
- 1 ei
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de schoongemaakt sla in zeer smalle reepjes. Snijd de ui in smalle ringen. Kruid het gehakt met een snufje zout en de peper. Roer het losgeklopte ei (eventueel met wat water) door het vlees. Vorm met de hand 2 platte schijven.Halveer de twee witte bollen. Rooster de helften lichtbruin onder de grill (of straks op de barbecue). Bestrijk de grill met olie. Rooster de hamburgers in vier minuten aan beide kanten bruin. Herhaal eventueel het bestrijken van de burgers met olie als ze te droog worden. Vermeng de mosterd met de boter en met wat zout en peper en strijk dit mengsel over de gegrilde burgers. Beleg de onderste helften van de bollen met de slareepjes en de in plakjes gesneden augurken. Schep op elke hamburger een eetlepel of meer tomatenketchup en schik er enkele uiringen op. Leg er tenslotte de bovenste helften van de bollen op en serveer het met een portie 'french fries' en een beker Cola.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »