Herfstsalade met warme geitenkaas
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Lunchgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 60 gram gepelde walnoten
- 1,5 eetlepels olijfolie
- klein trosje druiven
- 1 kleine appel
- 1 kleine ui
- 1 kropje eikenbladsla
- 1 theelepel notenolie
- 2 of 4 sneetjes mueslibrood of rozijnenbrood
- 150 gram verse geitenkaas
- 2 takjes tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 theelepels honing
- zout uit de molen
- ± 1 deciliter (mosterd)vinaigrette
BEREIDINGSWIJZE
Rooster de walnoten met de olijfolie zoals hiernaast is beschreven en schud ze op een dubbel laagje keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 gradenC. Halveer de druiven (en wip de pitjes eruit). Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne halve ringen, duw de laagjes los. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel, stapel de grotere op elkaar en snijd ze in brede repen.
Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas. Pluk de tijmblaadjes af en bestrooi de kaas ermee. Druppel de honing erover en een theelepel notenolie. Bak de kaasbroodjes in 10 tot 12 minuten goudbruin en knapperig. Verdeel de sla over de borden. Meng druiven, appel, ui, zout en walnoten en bestrooi de salade hiermee. Druppel de vinaigrette over de salade. Leg op elk bord een sneetje brood met warme, zachte geitenkaas.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »