Herfststoofschotel in deeg
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Slank en Fit
- Bereidingstijd
- 1 uur en 10 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kilo schouderkarbonades of varkensfiletlapjes
- 4 pruimen
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 3 eetlepels olie
- 1/2 zakje verse tijm (van 15 gram)
- boter om in te vetten
- peper
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Snijd het stukje bot uit de schouderkarbonades en snijd het vlees in grote dobbelstenen. Wrijf de blokjes in met zout en peper. Verhit in een grote koekenpan de olie en bak de blokjes karbonade tot ze bruin kleuren. Snijd intussen de pruimen in stukjes. Schep daarna de tijm en de pruimen door het vlees en bak het op een hoog vuur nog 3 minuten mee. Breng het verder op smaak met zout en peper. Rol het bladerdeeg uit tot een gladde plak die net iets groter is dan de ovenschaal die je gebruikt. Schep het vleesmengsel in de ingevette ovenschaal en leg de plak bladerdeeg losjes over de schaal. Druk hem bij de randjes goed aan. Plaats tenslotte de schaal 45 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin en gerezen is.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »