Hertenbiefstuk met noten
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 hertenbiefstukken (à circa 125 gram)
- 1 zak macadamia-noten (100 gram)
- 2 sjalotten
- 30 gram boter
- zout
- versgemalen peper
- 3 eetlepels suiker
- 3 deciliter rode huiswijn
- 2 bosuien
- aluminiumfolie
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Hak de macademia-noten grof.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Verhit de boter in een koekenpan. Bak de hertenbiefstukken op een hoog vuur in circa 5 min. rondom aan en neem ze uit de pan.
Bestrooi ze met zout en peper en houd de biefstukken warm onder aluminiumfolie.
Verhit het braadvet opnieuw en fruit de sjalotten circa 2 min.
Voeg de suiker toe en laat hem lichtbruin worden (karamelliseren).
Schenk voorzichtig de wijn bij de karamel en laat de saus inkoken tot de helft.
Druk de macademia-noten op de biefstukken, plaats ze midden in de oven en grilleer ze circa 2 minuten.
Was de bosuien en snijd ze in reepjes.
Verdeel de bosuien over de hertenbiefstukken en schep de saus eromheen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »