Hollandse kaasfondue met rauwkost
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Fondue
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 300 gram Leerdammer kaas
- 300 gram belegen boerenkaas
- 1 teentje knoflook
- 300 mililiter groentebouillon (van tablet)
- 2 eetlepels maïzena
- 2 tot 3 eetlepels jenever (of korenwijn, slijter)
- 1 eetlepel grove mosterd
- zout
- peper
- fonduepan en vorken
- Om te dippen:
- blokjes grofvolkorenbrood of roggebrood
- kleine roosjes rauwe of gekookte bloemkool
- repen komkommer, bleekselderij en venkel
- (beetgaar gekookte) wortelballetjes
- radijsjes
- cherrytomaatjes
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de korst van beide kaassoorten en rasp de kaas. Halveer de knoflook en wrijf hier de binnenzijde van de fonduepan mee in. Breng de bouillon in de fonduepan aan de kook. Draai het vuur laag en roer beide kaassoorten in gedeelten met een houten lepel door de warme bouillon tot alle kaas gesmolten is. Los de maïzena op in de jenever (of korenwijn), roer dit maïzenapapje en de mosterd door het kaasmengsel en laat dit nog 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is. Breng het op smaak met zout en peper. Zet tenslotte de kaasfonduepan op een rechaud op tafel.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »