Kalfslende met pepersaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 10 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 kilogram kalfslende zonder bot
- 2 eetlepels mosterd
- versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel olie
- 15 gram boter
- 2,5 deciliter droge witte wijn
- bouquet garni
- 2 eetlepels cognac
- 60 mililiter room
- 1 eetlepel uitgelekte groenepeperkorrels uit blik
BEREIDINGSWIJZE
Leg het vlees met de vette kant naar onderen op een vlak oppervlakte.
Wrijf het in met 1 eetlepel mosterd en bestrooi het met peper.
Rol en bind het vlees op. Wrijf de vette kant in met de rest van de mosterd.
Verhit olie en boter in een braadpan. Voeg het vlees toe en bak het langzaam om en om bruin. Doe het over in een braadslede. Voeg wijn en bouquet garni toe. Dek de braadslede af met aluminiumfolie.
Bak in de oven op 180 graden C, bedruip het vlees regelmatig tot het na ongeveer 1,5 uur gaar is. Leg het vlees op een serveersschaal, verwijder het touw, dek het vlees af en houd het warm.
Zeef het braadvet in een kleine pan. Verwijder het bouquet garni. Schep het overtollige vet weg. Breng het braadvet aan de kook, temper het vuur en laat het onafgedekt inkoken. Roer cognac, room en peperkorrels erdoor. Laat het geheel niet koken. Dien de kalfslende op in dunne plakken met saus.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »