Kaneelboompjes
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- boter om in te vetten
- 1 sinaasappel
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 theelepels kaneelpoeder
- 200 gram boter
- 1 ei
- 100 gram suiker
- bloem om te bestuiven
- 250 gram poedersuiker
- 1 eetlepel gehakte gekonfijte sinaasappelsnippers of
- zilverpilletjes (als decoratie)
- lint of koord
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 160 graden C. Vet een bakplaat in. Boen de sinaasappel schoon, rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Meng bakmeel en 3 theelepels kaneelpoeder. Voeg de boter in blokjes toe en vorm er met een koele hand een kruimelig deeg van. Klop het ei los en voeg dit met de suiker en sinaasappelrasp door het meelmengsel. Kneed alles tot een soepel deeg. Leg het eventueel even in de koelkast om op te stijven. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 1/2 cm dik. Steek er dennenboompjes of sterren uit en leg die op de bakplaat. Steek een ruim gaatje in het deeg als u de koekjes in de kerstboom wilt hangen. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen zodat ze stevig zijn voordat u ze van de bakplaat haalt. Meng poedersuiker, 1 theelepel kaneelpoeder en 2 tot 3 eetlepels sinaasappelsap tot een dik glazuur. Bestrijk de koekjes hiermee en verdeel daarover de versiering. Rijg een lintje of koordje door de koekjes en hang ze in de boom.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »