Kippenlevertjes met pruimen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kilogram kruimige aardappels, geschild
- 2 zakjes panklare rode kool (a 300 gram)
- 6 sjalotten, gesnipperd
- 4 kruidnagels
- 400 gram kippenlevertjes
- 50 gram boter
- 12 gewelde pruimen (zakje a 250 gram)
- 2 eetlepels allesbinder
BEREIDINGSWIJZE
De aardappels in 20-25 min. gaarkoken. De rodekool met weinig water, 1/3 van de sjalotten, de kruidnagels en wat zout in 20 min. zachtjes gaar koken. De kippenlevertjes schoonmaken en bestrooien met zout en peper. In een koekenpan 25 gram boter verhitten en de levertjes op een matig vuur rondom bruinbakken. De rest van de sjalotten 1 min. meebakken. De pruimen en 150 mililiter water erdoor scheppen. De levertjes nog 8 min. zachtjes verwarmen en vocht iets laten inkoken. De aardappels afgieten en het vocht opvangen. De aardappels fijnstampen en 25 gram boter en wat kookvocht tot een zachte puree roeren. Het vocht van de kool en eventueel van de levertjes binden met de allesbinder. Op smaak brengen met zout en peper. De puree en rodekool over vier borden verdelen, de kippenlevertjes erop scheppen.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »