Knapperige spruitjes met walnoten
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Slank en Fit
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 450 gram spruitjes
- 30 gram walnoten
- 2 eetlepels magere spekblokjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Maak de spruitjes schoon en was ze. Pel de knoflook en snijd het in dunne plakjes. Snijd de walnoten in stukjes. Kook in een bodempje water met zout de spruitjes in ongeveer 4 minuten. Giet de spruitjes af boven een zeef en spoel ze af met koud water. Verhit olie in een wok. Bak hierin de spekblokjes in ongeveer 1 minuut al roerend uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Roerbak daarna de spruitjes in ongeveer 2 minuten op een halfhoog vuur. Bak vervolgens de walnoten en knoflook ongeveer 30 seconden mee. Roer dan de tijm en spekjes erdoor. Breng het tenslotte op smaak met zout en peper.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »